Dansk Deutch English
 
 
 
Dage i blåt og grønt
 
Du er her: HAVKAJAK

Havkajak i Det Sydfynske Øhav

Ud over at være et af Danmarks mest seværdige naturområder, har nye havkajakvenlige faciliteter og et talrigt udbud af kurser og ture gjort Det Sydfynske Øhav til en unik havkajakdestination.

 

Havkajakguide for Det Sydfynske Øhav

Danmarks første havkajakguide er på gaden og dækker Det Sydfynske Øhav. Guiden består en guidebog og en kortbog, med blandt andet forslag til ture, seværdigheder og faktainformation. Læs mere om guiden her.

 

Øhavskort

Udover havkajakguiden udgiver vi også et Øhavskort over Det Sydfynske Øhav med en række forslag til ruter i havkajak og henvisning til andre friluftsoplevelser i Det Sydfynske Øhav.

 

Øhavskortet er gratis og kan rekvireres på de lokale turistbureauer.

 
Foto Nicus Nature

Havkajakfaciliteter

Kajakhavne og kajakvogne står til rådighed for havkajakroerne rundt om i øhavet, som en dokumentation for områdets havkajakvenlige tankegang.

 

Øhavet er et sårbart naturområde

Som tidligere nævnt er Øhavet et enestående område med 55 øer og holme, som rummer et spændende natur- og kulturlandskab. Øhavet er også hjemsted for mange ynglende fugle, hvilket har gjort det til et internationalt anerkendt fuglebeskyttelsesområde. Øhavskortet indeholder derfor forslag til seværdige havkajakruter, som tager hensyn til de ynglende fugle.

 

Inden afgang er det en god ide at forberede sig bedst muligt, læs derfor vores gode råd til hvordan du får en god oplevelse.