Dansk Deutch English
 
 
 
Dage i blåt og grønt
 
Du er her: FIND GULDET 2011

Find guldet i Det Sydfynske Øhav

Find Guldet er en dogmekonkurrence på kreativitet og fantasi for 0. - 6. klasse,  hvor I via jeres fantasi og kreative evner, konkurrerer imod andre klasser i de fire kommuner omkring Det Sydfynske Øhav.

 

I skal ikke tilmelde jer konkurrencen, men udelukkende investere de timer eller dage i uge 34 som I finder muligt. I kan bruge en halv dag på opgaverne eller en uge, begge dele er muligt, og er ikke nødvendigvis afgørende for hvem der vinder.

 

2011 opgaverne er tilgængelige i menuen fra mandag den 15. august kl. 6.00. Senest den 26. august klokken 16.00 skal I indsende de 5 opgaveprodukter I selv er mest tilfredse med på email adressen: soren.balle@svendborg.dk  

 

Efter konkurrencens udløb mødes de spændte dommere og udvælger de mest kreative og fantasifulde løsninger. Dommerpanelet består af lærer fra Dansk Skoleidræt Fyn, Preben Hansen, kunstner og tidligere seminarielærer, Jørgen Mogensen samt lærer og formidlingskoordinator hos Naturturisme I/S, Søren Balle Christiansen.

 

I uge 36 forventer vi at kunne kåre vinderne af Find Guldet i Det Sydfynske Øhav, som får direkte besked. Vinderløsningerne bliver sammen med nogle af de øvrige kreative og fantasifulde opgaveløsninger uplodet her på siden.

 

Præmierne er i år følgende:

 

1. præmie: En overnatning indendørs eller undedørs for hele klassen på Trente Mølle (Faaborg), Skovsgaard (Langeland), Øhavets Smakkecenter (Strynø), Villa Blomberg (Ærø), Vindebyøre Camping (Svendborg)


2. præmie: En kok der besøger jer en halv dag og laver lækker friluftsmad med jer


3. præmie: Klassesæt med to Trangia og 30 mugs, så I kan klare jer når I er på tur

 

Sidste års konkurrence

 

Konkurrencen havde premiere sidste år, hvor 15 klasser i de fire kommuner omkring det sydfynske Øhav deltog. Tilbagemeldingerne fra de deltagende klasser var udelukkende positiv, derfor ser vi frem til igen at lave konkurrencen. I den forbindelse håber vi på at endnu flere klasser vil deltage, og vi er allerede godt i gang med at finde på nye opgaver, der kan udfordre jeres fantasi og kreativitet.

 

Nogle af sidste års opgaver var:

  • Lav en film på maksimum 30 sekunder af børn i bevægelse i naturen
  • Lav et solur af naturens materialer og tag et billede af det
  • Tag et billede hvor I viser hvor mange børn I kan være i jeres ynglings klatretræ
  • Lav et sæt tøj af naturens materialer
  • Lav et haikudigt om et træ en plante et dyr eller en biotop

Herunder kan I se nogle af sidste års bidrag til konkurrencen

 

 

Haiku digt, Ørsteskolen 5D, Langeland

 

Kaldet rosengrenen

Omkranset af vand

Et træ

Fæld det, tæl det

Så kender man dets alder

Langeland

Har smukke bakker

Og jomfrubryster

Sommer

Biernes højtid

De laver honning

 

 

Børn i bevægelse Ranzausminde 2B

 

Se link på youtube ved at kopiere det til din browser:

http://www.youtube.com/watch?v=rcCztmWL7A8