Dansk Deutch English
 
 
 
Dage i blåt og grønt
 
Du er her: ØHAVSSTIEN

Øhavsstien - en 220 km oplevelse for vandrere

Afmærket stiØhavsstien er med sine 220 km. en af Danmarks længste vandreruter, som omkranser Det Sydfynske Øhav. Øhavsstien har et meget alsidigt forløb gennem et enestående kulturlandskab, med flotte naturområder, herregårde, landsbyer og købstæder, som er præget af områdets spændende kulturhistorie. Der er udsigter ud over øhavet, som rummer de hyggelige øsamfund og som er et internationalt anerkendt fugleområde.

 

Øhavsstien er en trampesti forbeholdt vandrere og er afmærket hele vejen med pæle og piktogrammer af vores vandringsmand - se øverst til venstre.

 

Se meget mere om Øhavsstien, planlæg din tur, overnatning, køb bogen mv. - her på 

www.visitfyn.dk/fyn/oplevelser/oehavsstien

 

 

Guidebog for Øhavsstien

Der er udgivet en samlet guidebog over Øhavsstien på i alt 180 sider, som indeholder turbeskrivelser med detailkort, tips og ideer, faktainformation om transport, overnatning mv, samt et afsnit der beskriver områdets karakteristiske natur- og kulturhistoriske værdier. Læs mere om guidebogen her.

 

Øhavsstiens delstrækninger

Vi har opdelt stien i 7 delstrækninger, som hver især er beskrevet i en særskilt folder:

  1. Faldsled - Svanninge Bakker - Faaborg - Fjællebroen  

  2. Fjællebroen - Egebjerg Bakker - Svendborg 

  3. Svendborg - Broholm - Lundeborg 

  4. Svendborg - Tåsinge - Siø - Rudkøbing

  5. Lohals - Tranekær - Stengade Strand  

  6. Stengade Strand - Rudkøbing - Henninge Nor

  7. Marstal - Ærøskøbing - Søby

Folderne kan hentes her på hjemmesiden eller fås på de lokale turistbureuaer. Folderne indholder en beskrivelse af de forskellige seværdigheder undervejs, et detaljeret kort samt praktiske oplysninger.

 

Vandreferie på Øhavsstien

Ønsker du en vandreferie på Øhavsstien er der både mulighed for at købe færdigpakkede ture, hvor alt du skal koncentrere dig om, er at nyde turen. Eller du kan vælge selv at tilrettelægge turen hjemmefra. Læs mere her.

 

Dagsture på Øhavsstien

Øhavsstien kan sagtens tages i små "bidder" hvorfor vi har delt den op i en en række dagsture med information om transport, parkering, oversigtskort mv. Læs mere her.

 

Andre muligheder

Ud over det netværk af stier, som udgør Øhavsstien, findes der også andre muligheder på Sydfyn og øerne for spændende vandreture. Læs mere om mulighederne her.

 

Hensyn og gode råd

Naturen må gerne betrædes under hensyn. Få gode råd inden turen starter og læs om de hensyn, som er med til at give dig en god oplevelse. Læs mere her.

 

Rigtig god tur!

 

Øhavssti Langeland
 Øhavsstien nord for Spodsbjerg på Langeland
Foto - Naturturisme